Uitzonderlijke Raamvormen

Ramen bestaan in vele vormen en maten. Van rond tot vierkant, van groot tot klein en van afgeschuind tot hellend. Voor de standaard ramen zijn er dan tal van mogelijkheden om de zon buiten te houden. We denken daarbij in eerste instantie aan rolgordijnen, vouwgordijnen, houten of verticale jaloezieën. Maar je ziet weleens een raam waarbij je denkt; welke raambekleding is hiervoor geschikt? Sommige ramen hebben dusdanige aparte raamvormen, dat hier ook speciale raambekleding voor nodig is. En ook deze kan u uiteraard vinden in ons gamma.

Dakramen en dakkoepels

Bij dakramen met een schuine helling vormen rolgordijnen een modieuze en functionele keuze. Deze zijn in veel verschillende stoffen en dessins leverbaar. Daardoor passen ze in iedere ruimte of kamer in het interieur. Voor slaapkamers kunnen we deze ook in volledig verduisterende uitvoering leveren. Vaak combineren we deze rolgordijnen met een muggengaas. Op die manier kan u de kamer verluchten zonder insecten een kans te geven om uw nachtrust te verstoren.

Daarnaast kunnen ook smalle horizontale jaloezieën, plissé shades, duette shades en zelfs shutters worden geïnstalleerd in hellende dakramen.

We beperken ons hier ook niet tot binnenoplossingen. Velux rolluiken bieden het absolute comfort: thermische bescherming tijdens zomer en winter, verduistering en reductie van het regengeluid.

Bij dakkoepels bieden plissé shades & duette shades een ideale oplossing om de warmte en licht buiten te houden in de zomer en de warmte binnen te houden in de winter.

Hoekramen, trapezoide en driehoekige ramen

Voor ramen met scherpe hoeken of ramen die bijna een driehoek lijken, heeft Luxaflex zeer fijne oplossingen. Denk aan Duette Shades of Plissé Shades, maar ook horizontale en verticale jaloezieën zijn hier zeker voor geschikt.
Shutters bieden ook hier een bijzonder functionele, stijlvolle én tijdloze raambekleding en dé ideale zonwering om licht en privacy te regelen. Wanneer de raambekleding niet geopend hoeft te worden, kan ook Squid zelfklevende textielfolie een elegante oplossing vormen.
Al deze oplossingen zijn ook mogelijk bij trapezoide ramen. Trapezoïden is een mooi woord voor ramen met maar twee tegenoverliggende zijden die evenwijdig zijn – meestal zijn dit de boven- en onderkant. Dat betekent dat de andere zijden van het raam niet gelijk zijn en dus niet parallel lopen.

Ovale en cirkelramen

Heb je een volledige of gedeeltelijke cirkel of ovaal als raam? Dat staat prachtig in huis, maar geeft een uitdaging op het gebied van raambekleding. Luxaflex Duette® Shades of Plissé Shades bieden de ideale uitkomst. Deze zorgen voor een perfecte regeling van warme en licht, maar zijn ook stijlvol energiebesparend. Door voor een opvallende kleur te kiezen in een bijzonder raam, wordt de aanwezigheid extra benadrukt en valt de vorm nog meer op – speels en stijlvol!

Shutters bieden dan weer net dat tikkeltje meer luxe en worden ook perfect op maat gemaakt.

Wanneer de raambekleding niet geopend hoeft te worden, kan ook hier Squid zelfklevende textielfolie een elegante oplossing vormen.

Op maat gemaakt en perfect geplaatst

Ieder raam en huis is anders en vereist een andere afmeting, stof, vorm en licht- of privacy oplossing. Daarom komen wij met onze toonzaal aan huis en maken we je raambekleding altijd op maat. Onze installatiedienst zorgt voor een nauwkeurige plaatsing zodat de raambekleding naadloos aansluit op het raamkozijn met een minimale lichtkier.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?